top of page
Foto van schrijverLiese

Adopt Don’t Shop – Vanwaar komt deze campagne?

Bijgewerkt op: 14 feb. 2022


De uitdrukking "Adopt Don't Shop" heb je vast en zeker al gehoord. Maar wat is de echte betekenis achter deze campagne? Ik wilde weten hoe het exact in mekaar zit, hoe het allemaal is ontstaan.


Dus ben ik op onderzoek gegaan en vond het bedrijf dat achter de eerste ontwikkeling van de "Adopt Don’t Shop" campagne zit. Dat bedrijf is LCA of Last Chance for Animals.




Last Chance for Animals is een internationale non-profitorganisatie die zich inzet voor de dierenrechten. De dierenrechtengroep startte de campagne in 1984. Ze wilden mensen aanmoedigen om dieren te adopteren uit een asiel, in plaats van ze te ‘shoppen’ in een winkel.


Het idee was dat dierenwinkels zo zouden stoppen met het verkopen van puppy’s afkomstig uit de broodfok. De campagne was niet bedoeld om alle fokkers te verbieden. De LCA wou het bewustzijn rond de broodfok puppy’s vergroten zodat de massaproductie van rashonden kon stoppen. Honden in de broodfok worden veelal gezien als een soort kweekmachine die veel geld opleveren. Hierbij houden ze geen rekening met het welzijn en de gezondheid van de honden. De puppy’s worden opgestuurd, en reizen de hele wereld rond voor ze gekocht worden. Wat ongetwijfeld enorm stressvol is voor de dieren.


Honden kunnen we niet meer kopen in dierenwinkels. Maar de problematiek rond broodfok bestaat vandaag de dag nog steeds. Zowel bij honden als bij andere huisdieren zoals konijnen. Dit thema is dus nog steeds zeer actueel en relevant. We mogen daarbij de konijnen en andere kleine huisdieren zeker niet vergeten. Vandaar dat ik via deze website je wil motiveren voor het adopteren van konijnen of het steunen van de asielen.



11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page